Odpovede

Najnovšie zodpovedané otázky


Účtovanie stravovania zamestnancov vo vlastnom stravovacom zariadení


Zamestnávateľ zabezpečuje pre svojich zamestnancov stravovanie vo vlastnej reštaurácii.

Hodnota stravného (cena jedla) je 4,50 € s DPH. Zamestnávateľ prispieva na stravné v sume 2,06 € (55 % z hodnoty stravného), časť stravného v sume 0,70 € čerpá zo SF, pričom zamestnávateľ požaduje od svojich zamestnancov aj protihodnotu za stravovanie, teda príspevok zamestnancov na stravné vo výške 1,19 € s DPH (0,99 € + 0,20 € DPH).

Stravovacie zariadenie účtuje zásoby surovín spôsobom B.

Aké je, prosím, správne účtovanie stravovania zamestnancov vo vlastnom stravovacom zariadení? Ide o tržbu podľa podľa § 2 ods. 15 Zákona o účtovníctve?

 

Odpovede na otázky v sekcii poradenstvo sú dostupné iba platiacim užívateľom. Ak už členom ste, prihláste sa, prosím, do svojho účtu. Ak členom nie ste, zaregistrujte sa a užívajte si výhody s členstvom spojené.

Ing. Mária Cvečková, CA

Zahŕňa odpovede na otázky týkajúce sa účtovných postupov (verného a pravdivého zobrazenia skutočností, ktoré sú predmetom účtovníctva) a správneho vykazovania skutočností v účtovnej závierke.

Pridajte sa k nám

Nenašli ste čo ste hľadali?


Spýtajte sa našich odborných poradcov a lektorov aj Vašu otázku! Každý člen ZÚSK môže každý mesiac položiť až 3 ľubovoľné otázky v piatich kategóriách na ktoré dostane odpoveď.

Staňte sa členom ZÚSK ešte dnes a čerpajte všetky výhody členstva už za 55 EUR ročne.

Chcem sa stať členom